Feenstra Ruitersport

Vente Optibreed XF70

Paardenbrok Optibreed XF70 is ontworpen om de hele fokkerijstapel met één brok te kunnen voorzien. Deze brok is zowel voor de drachtige merrie, als de lacterende merrie én het veulen geschikt!

Voortschrijdende inzichten vanuit de praktijk en onderzoeken, hebben aangetoond dat de fokkerijstapel nu met één brok optimaal van voeding kan worden voorzien! De sleutel hiertoe is AleuVita XF70. Dit geeft met name aan de veulens extra toegevoegde waarde. Het extra hoge energiegehalte van een veulenkorrel is gereduceerd en hiermee ook het zetmeel- en suikergehalte. Kortom: paardenbrok Optibreed XF70 is een veiligere korrel met een hoge verteerbaarheid.

AleuVita XF70

AleuVita XF70 is een product van tarwe aleuron, dat met veel succes is toegepast in de Paardenbrok Optisport XF70. Veel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat tarwe aleuron een positief effect heeft op paarden, want de weerstand neemt toe. Daarnaast heeft tarwe aleuron een positief effect op de algehele spijsvertering, op de microflora in het darmstelsel en op de absorptie van mineralen.

Het aanvullen en op peil houden van de vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn voor merrie en veulen van groot belang. Zo kan een tekort aan selenium bijvoorbeeld leiden tot verhoogde nageboorteproblemen en verminderde weerstand. De toegevoegde mineralen en sporenelementen in Paardenbrok Optibreed XF70 zijn daarom in de vorm van chelaten (o.a. organisch selenium). Hierdoor heeft het een hogere beschikbaarheid en is het beter opneembaar.

Mycosorb A+

Ook is Mycosorb A+ toegevoegd; een toxinebinder. Bij een hoge toxinedruk worden merries veelal niet dragend. Mycotoxines kunnen zelfs leiden tot een vergrootte baarmoeder, atrofie van de eierstokken, onvruchtbaarheid of abortus. Mycosorb A+ koppelt zich aan de toxines zodat het lichaam hier niets mee kan doen en de toxines het lichaam met de mest verlaten.

Actisaf

Door de toevoeging van de levende gist Actisaf wordt de PH van de dikke darm van het veulen en de merrie neutraal gehouden waardoor de bacteriën die de vezels verteren beter hun werk kunnen doen. En een betere darmflora heeft weerstandsverbetering tot gevolg.

Paardenbrok Optibreed XF70 heeft een diameter van 5 mm en is verkrijgbaar in zakken van 20 kg, big bags en bulk.
Paardenbrok Optibreed XF70 is een aanvullend diervoeder voor paarden en moet worden verstrekt naast ruwvoer en water.